ACOMPANYAMENT INDIVIDUAL I GRUPAL EN L’ENFOCAMENT DE TRANSFORMACIÓ HOLÍSTICA  EN CAS DE COVID-19

QUIN ÉS EL NOSTRE PLANTEJAMENT DE FORMACIÓ EN RELACIÓ A LA SITUACIÓ ACTUAL 

D’entrada creiem important aclarir que, a ESTEL, Centre de Creixement Personal i Escola d’Estudis Integrals,  de Barcelona,  hem creat un enfocament innovador i genuí basat en els cicles naturals. El nostre plantejament, tant d’acompanyament individual com en grup, és holístic, i té com a base acompanyar les persones en el seu desenvolupament integral. És un treball que prioritza les persones i el seu moment, per això no segueix programes tancats ni establerts a priori. 

Els grups de formació que organitzem tenen una estructura base que ens permet fer un procés cuidat i profund. El treball individual de cada participant alimenta al grup  i el que es va donant en el grup crea una entitat pròpia que, inevitablement, alimenta a cada membre. Per aquest motiu hi ha un compromís cíclic, que va d’octubre a juny o juliol (segons el cas). Aquest treball cíclic i el compromís de completar el cicle tenen com a finalitat acompanyar les persones partint del moment en què es troben. A mesura que anem avançant en el cicle i fins que aquest acaba, anem traspassant dificultats i construint aprenentatge amb la cooperació de totes i tots els participants.  

La situació actual, provocada per la COVID-19, no ens suposa un gran trasbals, ja que l’adaptació a les circumstàncies i com aprofitar-les per al nostre desenvolupament integral és una de les característiques que defineixen, des de sempre, l’enfocament del treball d’ESTEL.  

Com ho hem fet en el temps de confinament? 

Els grups han continuat de manera on-line, tot i que la base del nostre treball és vivencial, el fet d’adaptar-nos a aquestes circumstàncies enlloc d’abandonar ens ha permès constatar la riquesa que també té aquesta opció, i fer altres aprenentatges diferents i complementaris dels que generen les trobades presencials. Aprenentatges que també ens han permès construir coneixement i seguir elaborant i aprofundint en  els processos personals.

Des de l’experiència d’estar oberts a les circumstàncies podem dir que: “situacions diferents generen oportunitats noves”.  

Com ho farem el curs 2021-22?

Si les circumstàncies ens ho permeten, plantejarem els tallers de manera presencial, una trobada al mes d’octubre a juny (vegeu programa segons activitat). 

En el cas que tornéssim a estar confinats continuaríem els tallers de manera virtual, utilitzant les plataformes que ho permetin, i fent les adaptacions coherents i adequades. 

Tallers 2021-22

Dansa Holística: per solidaritat a la situació actual mantenim l’aportació econòmica del curs passat en les sessions presencials. En cas que ens tornin a confinar, continuarem fent sessions on-line amb una part ballada i una altra part dedicada a aprofundir en l’elaboració de l’experiència. En aquesta segona part comptarem amb la col·laboració voluntària del creador de l’enfocament de la Transformació Holística, Ramon V. Albareda. Per aquest motiu, ESTEL agraeix al Ramon aquesta col·laboració voluntària i es mantindrà la mateixa aportació econòmica.  

Consciència Holística: per solidaritat a la situació actual mantenim la mateixa aportació econòmica del curs passat en les sessions presencials. En cas que ens tornin a confinar, continuarem fent sessions on-line aprofundint més en l’elaboració de l’experiència. Per això comptarem amb la col·laboració voluntària del creador de l’enfocament de la Transformació Holística, Ramon V. Albareda. Per aquest motiu, ESTEL agraeix al Ramon la seva col·laboració voluntària i es mantindrà la mateixa aportació econòmica.  

Sexualitat Holística: en aquest taller l’aportació econòmica del programa es mantindrà tant si és presencial com on line tenint en compte  que, en ambdues opcions, hi ha dos professionals i en les dues opcions estem oferint el taller amb l’aportació econòmica per un professional, tot i que comptem amb la col·laboració de manera excepcional del creador de l’enfocament, Ramon V. Albareda. 

D’aquesta manera,  continuem oferint els nostres tallers i formacions. 

LA MATRÍCULA DELS DIFERENTS TALLERS ESTÀ OBERTA   

Des de l’equip d’ESTEL  volem compartir que veiem aquestes circumstàncies, inèdites per a les diferents generacions que actualment habiten el planeta, com una oportunitat per descobrir noves maneres de fer i de SER. 

Testimonis dels grups fets virtualment: 

En este sendero de la vida, con tantas pendientes difíciles de transitar, no hay nada mejor que estar y sentirse BIEN ACOMPAÑADO, así con mayúsculas… No cabe duda de que el contacto físico es insustituible, pero ante las circunstancias, compartir con los compañeros a través de la escucha plena y amorosa, se ha convertido en un asunto VITAL en este confinamiento. Se requiere contar con un espacio constructivo, un lugar que facilite este intercambio de energías, que sin duda ESTEL cuida mucho. GRACIAS por crear y sostener esta estructura facilitadora con tanta dedicación y presencia, cada sesión del curso de??????????? ????????? es un viaje para todos mis sentidos. ANA

Los encuentros virtuales con Estel han sido como un ancla de salvación en estos meses de muchos altibajos emocionales.  Ha habido contacto a través de las miradas y las energías han podido traspasar las pantallas. Saliendo de nuestra zona de confort sin ni siquiera salir de nuestro comedor ha sido muy potente! Gracias a todo el equipo ESTEL! LINA

Les trobades virtuals m’han donat llum per aclarir vivències viscudes a nivell presencial i també adonar-me de la connexió que s’estableix a través d’una pantalla on al final es dilueix i és com si la presència prengués forma i la proximitat de tots/es s’apropés al contacte que no es veu però existeix.  ANNA

Aquesta possibilitat online m’ha regalat una nova obertura a la transmissió del que som, un poder observar el treball i a cadascú/cadascuna des d’una mirada més aquietada, receptiva, atenta i amorosa. EVA

Les trobades virtuals les he viscut com a sostenidores, continuadores del manteniment de l’estructura i com una oportunitat de construir, aclarir i ampliar coneixement. RAMON M.