Adolescents

Vivint la transformació.

TREBALL PERSONALITZAT DINS DEL GRUP

Propostes

PARES-MARES, EDUCADORS/ES...

Sabíeu que...

L’adolescència és un període de la vida del ser humà on succeeixen grans transformacions. Així com pel nen/a el centre vital és el cor i té especial importància tot el relacionat amb els sentiments, per l’adult serà tot el relacionat amb el desenvolupament de les seves potencialitats. És l’etapa evolutiva en què el centre vital es desplaça cap a l’abdomen, i agafa especial importància la pressa de consciència, el coneixement i la comprensió del cos i, d’una manera especial, de la zona pèlvica que és l’úter de les capacitats més genuïnes de l’individu.

Els/les joves necessiten anar se coneixent i construint noves vies d’evolució. Ells/es tenen un paper d’agents de canvi promotors del progrés social. Cal entendre que l’adolescència és una etapa vital, no per encabir-se dins els motlles ja existents sinó per desplegar el potencial d’aquesta nova generació i portar a terme aquest paper vital per a ells/es mateixos/es, i pel progrés de la societat.

Estan en ple canvi. És un procés entre el dins i el fora, entre la protecció del si familiar i la descoberta de l’entorn, és anar descobrint-se a si mateixos alhora que la part social va prenent una importància vital, tant per descobrir el mon que els envolta, com per desplegar les seves potencialitats.

Per això cal que l’adolescent trobi amb els pares-mares i educadors/es, uns adults amb qui pugui dialogar amb confiança sense vergonya i sense por a ser incomprès/a, i sense el temor de ser jutjat/da i/o condemnat/da. El creixement personal i el coneixement de la sexualitat possibilitara en l’adolescent que vagi fent un procés per integrar-se al mon convertit en un jove adult que va prenent consciencia de la seva missió a la vida.

Acompanyem als joves a conèixer-se integralment per a ser els constructors del seu propi camí.

Newsletter

© Copyright 2023 | Estel | Avís legal

Obrir el xat
1
Hola! Et podem ajudar?