Reportatge del Gaudim d’Estel a la primavera.

Reportatge del Gaudim d’Estel a la primavera.

Foto de grup al Pèlag gran del Parc dels Talls a Vilobí del Penedès

Destaquem

18 d'abril de 2024

El dia 6 d’abril vam fer la tercera sortida d’un dia, de les quatre que hem preparat aquest curs en l’entorn de l’Alt Penedès.

Quan es parla de la primavera, el que et ve al cap són els colors, l’exuberància, llum, calor, ….

I per què aquesta sensació? És l’estació de l’any entre l’hivern i l’estiu. És el renaixement de la natura, després de l’hivern. Época de plenitud, associada a la joventut, la vitalitat, la bellesa i el color verd.

 

Sabeu perquè s’han triat aquestes sortides al voltant de vinyes? Perquè es pot fer un paral·lelisme entre els cicles del cultiu de la vinya i els nostres cicles evolutius.

La primavera transforma el paisatge del Penedès que passa dels marrons i els grisos al verd. Ara estem als inicis de primavera i encara no predomina el verd”.

Aquest va ser l’inici de l’explicació de la Mercè Galimany abans de començar la passejada que ens va portar al Pèlag gran, del Parc dels Talls, de Vilobí del Penedès.

Una gàbia d’ocells amb llibres dins? És curiós, oi?. La Maria G. ens va explicar que una persona del poble de Vilobí del Penedès tenia una gran col·lecció de llibres i anava recollint tots aquells que altres li regalaven. Un dia va pensar que perquè no compartir-los amb altres lectors? I va anar posant gàbies amb llibres en diferents indrets del poble. Tota persona que vulgui, pot anar i agafar un, i després de llegir-lo el pot tornar a qualsevol de les gàbies. Molt interessant!!!!

L'aperitiu i la fideuà

I com no podia ser d’una altra manera, desprès d’una bona passejada ve de gust pendre alguna coseta.

I mentres uns fan l’aperitiu…..

Els altres………

 

Els petits de la casa

I ara, a dinar

Sobretaula i jocs

Els diferents processos de la vinya en les estacions de l'any

Paraules de la Glòria Basagañas

“Després d’aquest joc voldria tancar aquest dia fent una petita reflexió per endur-nos a casa.

En aquest dia tan bonic que hem viscut el que ens omple és estar amb persones més o menys conegudes, però sobretot persones que vibrem amb la mateixa sintonia, que ressonen en valors, i aquests no són més que els valors perennes, els que ens ensenya la natura, i el cicle de la vida.

Fixem-nos que avui hem parlat i hem après jugant que:

A la tardor es llaura i adoba. En l’ésser humà per iniciar qualsevol projecte de vida també cal preparar el terreny; cuidar-nos, organitzar, planificar…

A l’hivern es poda. Mentre la natura fa, podem, cuidem esperant que el cep es faci fort. En l’ésser humà també vivim l’hivern, treballem sense saber quins fruits recollirem, anem modelant (podant) el que anem fent, però sobretot hi ha un treball intern que sovint no veiem fins que floreix.

A la primavera hem dit que esporguem i tractem malalties… En l’ésser humà eduquem, anem matisant, co-construint, col·laborant a donar forma, rectificant si cal…

I a l’estiu després d’un cicle recollim els fruits, tant els que ens agraden, com els que no ens agraden.

A la trobada d’estiu tenim preparada una sortida per veure tot aquest procés sencer, ja us informarem.

Només dir, que formem part d’aquest cicle de vida i en siguem més o menys conscients també funcionem des d’aquests valors. Quan creixem en consciència, en predisposició, en humilitat, ens estem alineant amb aquests valors, és llavors quan les coses comencen a fluir i la vida s’expressa a través de cadascú de nosaltres. És quan creem aquest ambient d’acceptació, de tolerància, en definitiva d’AMOR”.

Per acabar volem donar les gràcies a l’organització, i sobretot, gràcies als participants, remarcant les paraules d’un d’ells dient que “Gaudim no és una lluita de voluntats, sinó que és una suma de voluntats”, perquè entre tots hem aconseguit que aquesta sortida sigui un veritable inici de primavera.

T’animes a venir a la sortida del Gaudim d’Estel a l’estiu? Serà el dia 1 de juny i seguirem fent camí per les vinyes de l’Alt Penedès en una altra estació de l’any.

Newsletter

© Copyright 2023 | Estel | Avís legal

Obrir el xat
1
Hola! Et podem ajudar?