Metaverbalitat

Metaverbalitat

Reflexions

3 de gener de 2023

Us convidem a reflexionar amb l’escletxa METAVERBALITAT, que etimològicament significa: “més enllà de les paraules”. Sembla que la comunicació verbal i la paraula en concret és el millor vehicle per transmetre els continguts de la nostra ment, però aquest nivell de comunicació és suficient?

Les vivències que provenen del nivell vital i emocional, sovint no poden ser transmeses amb el llenguatge verbal. D’aquí la importància del llenguatge metaverbal. És necessari que el nivell mental accepti la seva pròpia limitació a l’hora de comunicar-se i estigui obert a escoltar el llenguatge metaverbal (escoltant, llegint, olorant, mirant, assaborint, tocant…tenint els cinc sentits molt receptius perquè puguin captar el que hi ha més enllà del que perceben en un primer pla). Hem de donar-li a les paraules el seu just valor i reconèixer que hi ha continguts que no es poden expressar amb elles.

I tenint en compte aquesta escletxa, com et comuniques en el teu dia a dia? Fas servir només paraules o utilitzes el llenguatge metaverbal? I quan escoltes? Des d’on ho fas? Estàs obert a captar els continguts subtils de la vida?

Newsletter

© Copyright 2023 | Estel | Avís legal

Obrir el xat
1
Hola! Et podem ajudar?